Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle Joasi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
bułka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mleko 100 ml
mąka 20 dag
smalec 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle Joasi

Mięso mielimy przez maszynkę,razem z cebulą.Namoczyć bułkę w mleku i po wyciśnięciu dodać do mięsa.Dodać surowe jajko i przyprawić.Jeśli masa jest zbyt rzadka,można dodać bułki tartej.Z masy mięsnej robić niewielkie,płaskie kotleciki o grubości 2 cm.Obtaczać je w mące i smażyć na złoty kolor,na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.07.2012 20:48
to fajniutkie jest
Karmel 06.01.2012 16:00
dobre
Gonia555 24.07.2011 18:40
coś innego
Teresa19 19.07.2011 19:53
fajne
smakoszek 12.07.2011 09:49
pyszne
rafalanka 28.05.2011 07:15
fajne
annagebalska 24.05.2011 09:21
mniam
AgaS10 18.05.2011 11:10
fajna nazwa:)
Grazyna0211 11.05.2011 08:24
smaczne
ronald88 09.05.2011 22:56
super
Krystyna32 21.04.2011 07:42
extra
Kuchareczekjeden 05.04.2011 14:24
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak