Przepis i sposób przygotowania na: SOS KORNISZONOWY
Orzechy sparzyć, korniszony pokroić, razem z winem i natką pietruszki dodać do sosu.
Sos przyprawić solą, pieprzem, estragonem.
Sos jest świetny do mięsa drobiowego. SMACZNEGO !!!
wywar drobiowo-warzywny | 400 ml. |
kapary | 2 dag. |
korniszony | 10 dag. |
orzechy włoskie | 3 dag. |
mąka | 3 dag. |
tłuszcz | 3 dag. |
sól | - do smaku |
pieprz | - do smaku |
estragon | - do smaku |
natka pietruszki | - - |
wino białe wytrawne | 1/5 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: