Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z MIĘSA

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 15 dag.
mięso wieprzowe 35 dag.
mieso cielęce 35 dag.
bułka czerstwa - -
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 5 sztuk
seler 10 dag.
jajko 3 sztuki
tłuszcz - -
sól - do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat - do smaku
Ziele angielskie mielone Prymat - do smaku
przyprawa kucharek - do smaku
majeranek - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
boczek 30 dag.
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z MIĘSA

Cebulę, selera oczyścić, posiekać. Mięso (bez wątróbki) umyć i pokroić na kawałki. Na tłuszczu podsmażyć warzywa z mięsem i grzybami dodać odrobinę wody i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać liść laurowy, gałkę muszkatołową, rozdrobnioną bułkę, ziele angielskie. Dodać również sparzoną wrzątkiem wątróbkę, poddusić. Mięso z wątróbką, warzywami i przyprawami ostudzić i zemleć przez maszynkę.
Do zmielonej masy dodać jajka, sól, pieprz, majeranek i pozostałe przyprawy do smaku.
Pasztet przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy, naczynie wstawić do większego z wrzącą wodą, potem do gorącego piekarnika i piec ok. godzinę czasu.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 24.02.2013 15:06
brzmi smacznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak