Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
kisiel wiśniowy
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak według Agi

Z mąki,żółtek,cukru,proszku do pieczenia i margaryny zagniatamy kruche ciasto.Dzielimy na dwie części(1/3 i 2/3).Mniejszą część wkładamy do zamrażalnika a większą wykładamy na wysmarowaną tłuszczem formę.Jabłka obieramy,trzemy na grubej jarzynowej tartce i przesmażamy.Ubijamy pianę z białek(pod koniec dodajemy kisiel)Jabłka wykładamy na ciasto,na zimne jabłka pianę a na wierzch trzemy pozostałą część ciasta.Pieczemy około godzinki w 180 stopniach.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 12.05.2012 21:28
super
Miki 13.03.2012 19:50
super
hanna992 06.02.2012 19:20
pięknie wygląda
Goya 31.01.2012 18:50
mniam
olkaaa 27.12.2011 11:51
extra
olkaaa 27.12.2011 11:51
extra
irenka 15.12.2011 19:27
pychotka,lubię
Wacław 26.10.2011 11:44
smaczne !
kulek 02.07.2011 15:37
ciekawy
ronald88 05.06.2011 00:11
super
Patrycja33 28.05.2011 12:03
jadłam jest pyszny
kochanyptysiu 06.04.2011 19:03
SUPER,UWIELBIAM PLESNIAKA
Babciagramolka 05.04.2011 17:34
Żeby mi ktoś taki upiekł -super
joanna77 05.04.2011 13:46
fajny ten pleśniak
joanna77 05.04.2011 13:46
fajny ten pleśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak