Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenna sałatka z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 główka
sałata zielona 1 główka
rzodkiewki 1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jajko 2 szt.
boczek wędzony 8-10 plasterków
oliwa 4-5 łyżek
ostra musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenna sałatka z boczkiem

Sałatę oczyść, umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Dymkę oddziel od szczypioru. Szczypior umyj, osusz, posiekaj. Cebulkę obierz, pokrój w cieniutkie piórka.
Rzodkiewki pokrój w plasterki. Jajka ugotowane na twardo pokrój w ósemki. Boczek pokrój na mniejsze kawałki i upraż na suchej patelni.
Sos: Oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny razem wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Porcje sałaty układaj na talerzach. Przed podaniem polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 31.01.2012 11:08
Podoba mi si? :)
daria899 25.04.2011 19:13
pycha
novita26 06.04.2011 07:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak