Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 250 ml
sok z cytryny
miód 3 łyżki
awokado 4 szt.
pomarańcza
limonka 1 szt.
sorbet cytrynowy 300 gram
skórka z limonki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane awokado

Do rondelka wlewamy sok pomarańczowy i sok z limonki. Dodajemy miód i gotujemy. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia.
Awokado myjemy (nie obieramy), dzielimy na połowę, wyjmujemy pestkę. Wkładamy do marynaty miodowej i zostawiamy w chłodnym miejscu na noc.
Na drugi dzień wyjmujemy awokado z marynaty i kładziemy na rozgrzanym grillu. Pieczemy przez ok. 10 minut, odwracając kilkakrotnie. Pod koniec pieczenia dodajemy plastry pomarańczy przecięte na pół i całe plastry limonki.
Na każdej połowie awokado układamy grillowane plasterki limonki i pomarańczy. Na wierzch nakładamy trochę cytrynowego sorbetu. Awokado dekorujemy startą skórką z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak