Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy sok pomarańczowy i sok z limonki. Dodajemy miód i gotujemy. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia.
Awokado myjemy (nie obieramy), dzielimy na połowę, wyjmujemy pestkę. Wkładamy do marynaty miodowej i zostawiamy w chłodnym miejscu na noc.
Na drugi dzień wyjmujemy awokado z marynaty i kładziemy na rozgrzanym grillu. Pieczemy przez ok. 10 minut, odwracając kilkakrotnie. Pod koniec pieczenia dodajemy plastry pomarańczy przecięte na pół i całe plastry limonki.
Na każdej połowie awokado układamy grillowane plasterki limonki i pomarańczy. Na wierzch nakładamy trochę cytrynowego sorbetu. Awokado dekorujemy startą skórką z limonki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !