Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
koper świeży 1 pęczek
szczypiorek posiekany
natka pietruszki 1 pęczek
marchewka 1 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 1 łyżka
barszcz czerwony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Botwinkę,koperek,szczypiorek pokroić.Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Zagotować 500 ml wody i dodać warzywa.Gotować ok. 10 min.Barszcz czerwony rozpuścić w 3 szklankach wody i dodać do botwinki.Zagotować.Smetanę połączyć z mąką i dodać do zupy.Zagotować.Podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 17.08.2012 22:54
ciekawe
Izabela/bella81 20.09.2010 22:47
gotuję troszkę inaczej, ale bardzo lubię botwinkę
alaaa 15.08.2010 11:00
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak