Sposób przygotowania

Łodygi selera obieramy myjemy i osuszamy kroimy na spore kawałki.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy partiami kawałki selera i wyjmujemy na talerz łyżką cedzakową i trzymamy w cieple,smażymy także drobno pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory mieszamy i chwilę smażymy na dużym ogniu,po czym dodajemy gozdziki,cynamon otartą skórkę i sok z cytryny,miód sól i pieprz.Dusimy na małym ogniu 4 min mieszając,następnie dodajemy seler i dusimy razem, jeszcze 10 min,następnie dodajemy oliwki pokrojone w paski i zieloną pietruszkę i doprawiamy do smaku.Fajny dodatek do mięs.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Smaczności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Smaczności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    bardzo lubię seler naciowy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !