Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

seler naciowy na słodko-kwaśno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 50 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pomidory 40 dkg
sok z cytryny 3 łyżki
skórka z cytryny otata szczypta
miód 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
cynamon kawałek
Goździki całe Prymat 3 szt
sól
pieprz
natka pietruszki 4 łyżki
oliwki zielone 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: seler naciowy na słodko-kwaśno

Łodygi selera obieramy myjemy i osuszamy kroimy na spore kawałki.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy partiami kawałki selera i wyjmujemy na talerz łyżką cedzakową i trzymamy w cieple,smażymy także drobno pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory mieszamy i chwilę smażymy na dużym ogniu,po czym dodajemy gozdziki,cynamon otartą skórkę i sok z cytryny,miód sól i pieprz.Dusimy na małym ogniu 4 min mieszając,następnie dodajemy seler i dusimy razem, jeszcze 10 min,następnie dodajemy oliwki pokrojone w paski i zieloną pietruszkę i doprawiamy do smaku.Fajny dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 15.05.2012 08:30
bardzo lubię seler naciowy :)
Reda 11.01.2012 21:01
Smaczności
Reda 11.01.2012 21:01
Smaczności
Krystyna32 02.09.2011 07:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak