Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowo-karmelowe śliwki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 20 szt
marcepan 50 g
cukier 50 g
słodka śmietana 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowo-karmelowe śliwki

Śliwki myjemy i wyjmujemy pestki, w miejsce każdej nakładamy marcepan. Do nagrzanego piekarnika wkładamy śliwki i podgrzewamy koło 3 minut w temp. 180 stopni. Odstawiamy do ciepłego miejsca. Cukier karmelizujemy w garnuszku lub na patelni tj. podgrzewać aż powstana pęcherzyki. Ostudzamy wlewając smietanę. Śliwki rozkładany na cztery talerze i polewamy śmietaną z cukrem. Dobrze smakuje z lodami np. waniliowymi lub śmietankowymi!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 11.04.2011 08:12
mniam mnima
agnieszka214 05.04.2011 15:54
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak