Sposób przygotowania

Kawałki kurczaka posypać solą, pieprzem i papryką w proszku (może być słodka a może być ostra:)
Następnie obsmażyć na maśle na złoty kolor.
W rondlu na łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę, dodać śliwki, koncentrat z keczupem, wodę, cukier, ocet i powidła śliwkowe. Dodać sos powstały przy smażeniu mięsa. Mieszając dokładnie zagotować. Obsmażone udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać gorącym sosem. Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 1 godzinę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny kurczak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię takie smaczki
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Robiłam kiedyś kurczaka w podobny sposób i muszę przyznać że z dodatkiem śliwek smakuje wyśmienicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fajowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prezentuje się znakomicie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !