Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z przecieru żurawinowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawina 55 dag
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z przecieru żurawinowego

Oczyścić żurawinę. Połowę żurawiny zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte owoce żurawiny przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi owocami żurawiny i rozłożyć do salaterek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 07.01.2012 19:41
interesujący przepis
Karolcia12 25.04.2011 14:31
smaczny deserek wypróbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak