Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przystawka orzechowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy laskowe 10 dkg
orzechy włoskie 10 dkg
płatki migdałowe 2 łyżki
por (biała część) 1 szt
majonez 4 łyżki
sól
pieprz
cukier szczypta
sok z cytryny 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: przystawka orzechowa

Orzechy grubo siekamy i prażymy na patelni,por myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki,skrapiamy je sokiem z cytryny,posypujemy solą i pieprzem i szczyptą cukru.Trzy jajka kroimy w grubą kostkę i dodajemy do pora i orzechów,polewamy majonezem i delikatnie mieszamy.Posypujemy płatkami migdałowymi i dekorujemy ćwiartkami jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 17.09.2011 22:44
swietny
Krystyna32 26.06.2011 00:09
pycha
halinka1011 05.04.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak