Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane pomarańcze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt
jabłka 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
chrzan tarty 4 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane pomarańcze

Pomarańcze przelewamy wrzątkiem kroimy na pół i delikatnie wyciągamy miąższ,jabłka obieramy i ścieramy na tarce skrapiamy je sokiem z cytryny,miąższ pomarańczy kroimy w kostkę,usuwamy pestki i łączymy z jabłkami i drobniutko startym chrzanem,doprawiamy do smaku i mieszamy,Farsz nakładamy do połówek pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 05.04.2011 23:57
pomysłowe nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak