Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z piersi z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
szpinak
czosnek
masło
smietana 18%
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z piersi z kurczaka

Pierś z kurczaka przyprawiamy i nacinamy tworząc z niej sakwę /im większa będzie zrobiona przez nas dziura tym więcej w niej zmieścimy farszu/. Szpinak /1-2 kostki na pierś/ rozmrażamy, wrzucamy na patelnię dodając świeżo zmielony czosnek, masło, trochę śmietany oraz przyprawy. Następnie odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny, możemy do niego dodać sera żółtego i nadziać nim kurczaka. Tak przygotowane sakwy wsadzamy do piekarnika nagrzango do 170 stopni na około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.04.2011 11:03
Ciekawy przepis,.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak