Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 180 st. Kawałki ananasa przelać na sitku i odstawić do odsączenia przynajmniej na 10 minut. Na suchej patelni uprażyć kokos. W misce wymieszać mąkę, sodę i sól, odstawić. W mikserze ubić masło i cukier na puszystą masę. Dodać jajka, po jednym na raz. Zmniejszyć prędkość i do masy dodawać mąkę na przemian ze śmietaną. Dodać ananasa i szklankę prażonych wiórków kokosowych, wymieszać delikatnie. Keksówke wysmarować masłem i wysypać mąką. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać powierzchnię. Posypać wierzch pozostałą 1/2 szklanką wiórków kokosowych. Piec 65-70 minut (do suchej wykałaczki). Odstawić do wystygnięcia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pycha:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    super przepis!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    takiego chleba nie piekłam, musi być pyszny
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    takiego chleba nie piekłam, musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    dziwne dodatki, ale dlaczego nie spróbować
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super na pewno zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !