Sposób przygotowania

Cukinie kroimy w półplasterki, seler w krążki. Cebule w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy ryż, tymianek, oregano, posolić, pieprzyć i smażymy aż wszystkie ziarenka ryżu pokryją się oliwą z oliwek. Dodajemy plasterki cukinii i seler naciowy. Podlać winem. Mieszać i gotować przez kilka minut. Dolać chochle wywaru warzywnego. Dolewać wywar stopniowo, mieszać, aż ryż będzie już gotowy. Dodać listki szpinaku i łyżeczkę masła. Gotować jeszcze przez 2 min. Podawać posypane odrobiną parmezanu

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    na pewno by mi smakowało:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł z tą cukinia, a wywar warzywny dolewasz zimny, czy goracy?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !