Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzol wołowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1.50 kg
mąka
smalec 10 dkg
masło 5 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzol wołowy

Rozbić mięso na grubość 0.5cm, Naciąć płat mięsa nożem w kilku miejscach tak aby poprzecinać błony. Uformowany bryzol posolić, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, pod koniec dodać masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak