Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wenecka pizza

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
pomidory 2 szt.
papryka 1 szt.
ser żółty 20 dag
mozzarella 5 plastrów
przecier pomidorowy 4 łyżki
ketchup
tymianek
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wenecka pizza

Mielone mięso podsmażyć na oleju, z cebulką i czosnkiem. Przyprawić do smaku, można dodać też trochę ketchupu. Farsz nakładamy na ciasto drożdżowe uprzednio wysmarowane warstwą przecieru pomidorowego i mozzarellą. Na wierz po farszu nakładamy pomidory i paprykę starty ser żółty oraz posypujemy przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.03.2012 18:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak