Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu. Dodać cebulę drobno pokrojoną. Dusić dodając kminek, paprykę i na końcu pokrojoną w kostkę baraninę. Kiedy mięso po zagotowaniu będzie na pół miękkie, dodać wypłukaną kiszoną kapustę, paprykę i pomidory, trochę wody i czerwone wino. Gotować do miękkości.
Przygotowanie klusek. Umyte i ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie przepuścić przez maszynkę. Po ostudzeniu dodać mąkę, sól, odrobinę mielonego kminku. Gnieść dodając ubite na sztywną pianę białko. Formować kuleczki i gotować w osolonej wodzie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !