Sposób przygotowania

Paprykę pieczemy w całości, studzimy. Oczyszczoną, obraną ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do wysokiej miseczki. Dodajemy fasolę, obrany i pokrojony drobniej czosnek oraz posiekane chili bez pestek. Miksujemy. Doprawiamy solą i ew. 3-4 kroplami octu winnego. Jeśli masa jest zbyt gęsta możemy dodać 1-2 łyżki oliwy. Pastą smarujemy kromki pieczywa, ozdabiamy listkami bazylii. Ja podałam pastę na grzankach z ciemnej, razowej bułeczki. Jeśli do pasty dodamy więcej oliwy albo trochę soku, który wycieknie z pieczonej papryki - rozrzedzimy ją i możemy używać jako sos. Można też dodać w/g uznania jakieś zioła.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    nigdy nie robiłam takiej:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajny pomysł i ciekawa odmiana.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super alternatywa dla wędliny i sera...
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dokładnie tak - szczególnie, że wędliny coraz gorsze w smaku....
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda przepysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pomysłowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !