Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z włoskiej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt.
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
ziemniaki 4 szt.
wywar z kurczaka 1,5 litra
sól do smaku
kapusta włoska 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z włoskiej kapusty

Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę drobno posiekać i wrzucić do bulionu. Gotować około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Cebulę pokroić w półtalarki a czosnek przecisnąć przez praskę. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę z czosnkiem, podsmażyć i wrzucić do gotującej się zupy. Kapustę poszatkować i wrzucić do zupy, gotować jeszcze ok. 8 minut aby kapusta się nie rozgotowała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak