Sposób przygotowania

Marchewkę i czosnek obieramy,w cebulę wbijamy gozdzik,filet myjemy,wszystko wkładamy do rondla,zalewamy gorącym bulionem,dodajemy ziarenka pieprzu,zieloną pietruszkę,tymianek i gotujemy na małym ogniu 40 min.Mięso wyjmujemy a wywar przecedzamy.Czerwoną cebulę i dwa ząbki czosnku obieramy i drobno kroimy,szklimy na maśle,wrzucamy orzechy i płatki migdałowe i chwilę smażymy mieszając.Łączymy z przestudzonym wywarem i pieprzem,miksujemy na jednolity gładki krem,gotujemy i doprawiamy do smaku solą.Śmietanę mieszamy z żółtkiem i zaciągamy nią zupę i podgrzewamy.Ugotowane mięso można pokroić w kostkę i dodać do zupy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !