Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
śmietana 50 ml
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w cieście

Marchewkę obrać opłukać pokroić w plastry, ugotować.Jajak roztrzepać ze śmiataną, maggi i solą, dodać tylę maki aby powstało dosc gęste ciasto. Plastry marchewki zamurzać w cieście smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolorek.podawać najlepiej z surówką z sałaty, pomidorów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak