Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż firmowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
wędzonka 100 g
cebula
sól
czosnek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
jarmuż 1 kg mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż firmowy

Jarmuż najlepiej taki przemarznięty umyć i odciąć ogonki liściowe i grube nerwy zalewamy wrzątkiem i gotujemy bez pokrywki, następnie odcedzamy zemleć albo drobniutko posiekać , cebulkę w kostkę, boczek lub wędzonkę pokroić i stopić dodać cebulę , podsmażyć i i wymieszać z mąką , następnie dodajemy jarmuż i roztarty z solą czosnek , jeszcze chwilkę poddusić i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 22.11.2012 00:25
ciekawy....
babcia
babcia 22.11.2012 00:25
ciekawy....
ElizaT 13.04.2011 10:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak