Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym
kapusta pekińska
kukurydza konserwowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

SKŁADNIKI:

* tuńczyk w sosie własnym - puszka, 180g,
* kapusta pekińska - średnia główka,
* kukurydza konserwowa - puszka,
* fasola czerwona konserwowa - puszka,
* cebula czerwona - średniej wielkosci,
* ogórek kiszony - 4 średniej wielkosci,
* natka pietruszki - mały pęczek,
* majonez - 3 czubate łyżki,
* jogurt naturalny gesty light - 3 łyżki,
* sok z cytryny - łyżka,
* czosnek - ząbek,
* sól, pieprz ziołowy.

PRZYGOTOWANIE:

Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, pozostałe opłukać i osuszyć. Odrzucić głąb i twarde części wokół niego. Kapustę drobno posiekać. Warzywa z puszki dobrze odsączyć z zalewy, tuńczyka odcisnąć, fasole kilkakrotnie przepłukać. Ogórek pociąć w kosteczkę, odrzucić końcówki. Cebule i natkę obrać, umyć, osuszyć, drobno pokroić. Majonez z jogurtem, sokiem z cytryny oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dokładnie wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Przetrzymywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 10.10.2011 23:10
pycha
accee 16.04.2011 23:05
Apetyczne
angelika14 10.04.2011 15:28
ładnie podana:)
aguus 05.04.2011 12:55
super sałatka!
bernika 04.04.2011 22:29
apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak