Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* tuńczyk w sosie własnym - puszka, 180g,
* kapusta pekińska - średnia główka,
* kukurydza konserwowa - puszka,
* fasola czerwona konserwowa - puszka,
* cebula czerwona - średniej wielkosci,
* ogórek kiszony - 4 średniej wielkosci,
* natka pietruszki - mały pęczek,
* majonez - 3 czubate łyżki,
* jogurt naturalny gesty light - 3 łyżki,
* sok z cytryny - łyżka,
* czosnek - ząbek,
* sól, pieprz ziołowy.

PRZYGOTOWANIE:

Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, pozostałe opłukać i osuszyć. Odrzucić głąb i twarde części wokół niego. Kapustę drobno posiekać. Warzywa z puszki dobrze odsączyć z zalewy, tuńczyka odcisnąć, fasole kilkakrotnie przepłukać. Ogórek pociąć w kosteczkę, odrzucić końcówki. Cebule i natkę obrać, umyć, osuszyć, drobno pokroić. Majonez z jogurtem, sokiem z cytryny oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dokładnie wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Przetrzymywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    apetyczna!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super sałatka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie podana:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !