Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryby morskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 80 dag
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 dag
masło 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryby morskiej

Rybę muyć, oczyścić,nastęnie zdjąc skóre, usunąć ości a mięso pokroić w grubsza kostkę a nastęnie mięso zmielić. Do zmielonej ryby dodac namoczoną w mleku kajzerkę.
Cebulę obrać i drobniutko posiekać, a nastęnie zeszklić na maśle. Do powstałej masy dodać cebulę i jajko. Doprawić solą piprzem oraz wegetą.Wszystkie składniki wymieszać i formować płaskie kotlety. Kotlety obtoczyć w bułce tartej do ktorej mozna dodać odrobinkę sezamu, usmażyć na rumiano z każdej strony. Doskonale smakuje z suróka z kapusty kiszonej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak