Sposób przygotowania

Do wywaru warzywnego dodajemy surowe umyte , obrane i pokrojone w ósemki buraki.
Dodajemy ziele angielskie ,listek laurowy ,obrany ząbek czosnku oraz bulion warzywny i gotujemy ok.1 godz. na wolnym ogniu aż buraki będą miękkie i puszczą smak.Po tym czasie jak buraki już są miękkie,dodajemy troszkę kwasku cytrynowego i doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie robimy zaklepkę z mąki( 2-3 łyżki stołowe) ,wody i śmietany (energicznie mieszając żeby nam się kluchy nie porobiły) wlewamy do wywaru mieszając. Chwilkę gotujemy i można podawać.
Ja podałam z ziemniaczkami pokroszonymi cebulką :)

SMACZNEGO. . .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Smakowity.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    piękny kolor barszczu:)
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dziekuję , poprostu trafiłam na dobre buraki a to juz coś prawda ? ;-)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Same buraki barszczu nie czynią! A Twój pięknie wygląda!
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Heniu ale nie zawsze wyjdzie mi ładny barszcz,naprawde zalezy dużo od buraków. Jak miałam nie raz byle jakie buraki to i kolor był wręcz ochydny ;/;/ taki ciemny,nijaki ;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pycha
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię taki barszczyk:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    śliczny kolor:) i samo zdrówko;O
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    nie ma jak dobry barszcz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny barszczyk, a jak się pięknie prezentuje ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię to.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !