Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory po alpejsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 600 g
jabłka 300 g
cytryna 2
sos majonezowy 150 g
smietana 18% 3 łyżki
natka pietruszki
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pory po alpejsku

Pory oczyścić i odciąć górne odcinki liści oraz korzonki , przekroić wzdłuż na połówki i umyć. Następnie pokroić na kawałki [3 cm] zalewamy wodą może być wrzątek z dodatkiem soli, cukru i gotujemy 15 minutek. Miękkie już pory odcedzamy i układamy na salaterce . Jabłka i cytryny obrać i pokroić w kostkę usunąć pestki , wymieszać z majonezem , śmietaną , natkę poszatkować i połączyć oraz porami i doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 13.04.2011 10:42
tak inaczej
Zoso 04.04.2011 21:46
bardzo ciekawe
Zoso 04.04.2011 21:46
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak