Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w sosie agrestowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia
płatki migdałowe 1,5 łyżki
sos
agrest 25 dkg
woda 1/4 szklanki
masło 2 łyżki
cukier 1,5 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
pstrąg wędzony filet 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w sosie agrestowym

Filety myjemy i osuszamy nacieramy solą i pieprzem i kropimy sokiem z cytryny,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.Agrest myjemy wrzucamy do rondelka dodajemy cukier i zalewamy wrzącą wodą,gotujemy na małym ogniu 15 min,od czasu do czasu mieszając.Miękki agrest ucieramy mieszamy z imbirem i masłem i podgrzewamy.Usmażone filety układamy w żaroodpornym naczyniu polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałów,wstawiamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak