Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na plackach miodowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 2 łyż
masło 5 dkg
śmietana 2 łyż
jajko 2 szt
cukier 1 szkl
masło 1 kostka
cukier puder 2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
skórka z cytryny
mleko 4 łyż
mąka ziemniaczana 5 dkg
masa 1 kg
ser biały 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na plackach miodowych

jajka ubijamy z cukrem i zagniatamy z podgrzanym masłem i miodem oraz śmietaną i sodą mieszamy na jednolite ciasto. Rozwałkowujemy dzielac ciasto na 4 częsci. Piec w temp 180C ok 10 min. Robimy masę wszystkie gotujac z niej budyń. Gorącą przekładamy placki. Placek najlepiej smakuje następnego dnia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 19.04.2013 09:38
interesujący przepis, mniam
artur7 15.03.2012 15:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak