Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 30 dkg
kostki rosołowe 2 szt
zielony groszek 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w galarecie

Kurczaka ugotować w esencjonalnym rosole.Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach ostudzonego wywaru.Mięso pokroić w kostkę,do przecedzonego wywaru dodać żelatynę,przecedzić.Zalać salaterki z pokrojonym kurczakiem.Do każdej porcji wrzuć trochę zielonego groszku.Odstawić do lodówki,Żeby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 24.04.2012 10:05
uwielbiam
aga130982 05.11.2011 12:23
ekstra
banditka 25.05.2011 08:03
super wyglada
Tika4444 03.05.2011 17:41
pięknie wyglądają
Tika4444 03.05.2011 17:41
pięknie wyglądają
buksiak12 30.08.2010 10:34
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 09:57
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:35
fajny przepis
annamariakowalczyk3 04.08.2010 15:46
mniam mniam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak