Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

garnek grzybowy z fasola

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 45 dag
cebula 1 szt.
słonina 15 dag
fasola 25 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
rosół 2 szklanki
mąka 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
sól
pieprz
papryka mielona
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: garnek grzybowy z fasola

Oczyścić dobrze grzyby, pokroić. Cebulę obrać, wypłukać, drobno pokroić. Cebulę i grzyby podsmażyć na wcześniej wytopionej słoninie. Podlać rosołem, dodać ugotowaną wcześniej fasolę, przecier pomidorowy i przyprawy, dusić pod przykryciem. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić potrawę. Zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 23.08.2011 21:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak