Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka po florencku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
sól
pieprz
majonez 1 łyżka
sos
szpinak 20 dkg
majonez 6 łyżek
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz
cukier szczypta
natka pietruszki
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka po florencku

Jajka obieramy kroimy na połowki i wyjmujemy żółtka,żółtka ucieramy na gładką masę z tuńczykiem majonezem solą i pieprzem.Nakładamy do białek.Szpinak myjemy i zanurzamy we wrzątku 2 min,odcedzamy i przelewamy zimną wodą,osączamy i miksujemy z roztartym z solą czosnkiem,dokładnie ucieramy z majonezem sokiem z cytryny i cukrem,mieszamy z drobniutko usiekaną natką pietruszki.Sos przelewamy na głęboki półmisek i układamy faszerowane jajka,przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.09.2011 17:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak