Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 2 szt
sól
ser biały 60 dag
żółtko jajek 2 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier
olejek pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi na słodko

Ser zemleć w maszynce, dodać żółtka, cukier, budyń i kilka kropel olejku pomarańczowego. Wszystko dokładnie wymieszać. Do mąki wsypać odrobinę soli, dodać jajko i stopniowo wlewać ciepłą wodę. Zagnieść ciasto, rozwałkować na cienki placek, szklanką wycinać krążki, nakładac na nie ser i zlepiać pierogi. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Wrzucać pierogi, gotować, aż wypłyną na wierzch, wyłożyć na talerz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 29.01.2012 13:47
pyszne
Ania67 28.07.2011 08:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak