Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy w winnej zalewie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 50 dkg
cebula czerwona 4 szt
sok z cytryny 1 łyżka
Zalewa:
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
ocet winny 1/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
Goździki całe Prymat 4 szt
cynamon 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy w winnej zalewie

Wszystkie składniki marynaty mieszamy i doprowadzamy do wrzenia,przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 10 min.Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki,skrapiamy sokiem z cytryny.Filety myjemy i kroimy w ukośne plastry.Układamy warstwami w słoju,każdą warstwę przekładając warstwą cebuli,zalewamy zimną marynatą.Wstawiamy do lodówki na 3 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.07.2011 08:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak