Sposób przygotowania

Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki. Biszkopty maczaj w herbacie wyłóż nimi dno i boki okrągłej formy. Wstaw na 3 godz. do lodówki. 3/4 truskawek zmiksuj z sokiem z cytryny na mus. Przetrzyj przez sito, dodaj cukier puder. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody Mieszaj, aż się rozpuści. Schłodź lekko. Mocno schłodzoną śmietanę ubij, pod koniec dodając cukier puder i waniliowy. Bitą śmietanę wymieszaj z ostudzonym purée. Masą napełnij formę wyłożoną biszkoptami. Wstaw ją ponownie do stężenia do lodówki. Wierzch charlotte udekoruj truskawkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    Super przepis na sezon truskowkowy
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    Fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !