Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
wieprzowina 50 dag
kiełbasa 15 dag
wędzony boczek 5 dag
cebula 5 dag
koncentrat pomidorowy 5 dag
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Pokroić kapustę kiszona, zalać wodą i zagotować w garnku bez przykrycia. Kapustę cukrową obrać z nadpsutych liści, drobno poszatkować, zalać niewielką ilością wody, zagotować w garnku bez przykrycia. Mięso wieprzowe wypłukać, posolić, podsmażyć na tłuszczu na rumiano, włożyć do kapusty kiszonej, dodać przyprawy i po woli razem gotować. Boczek pokroić w kostkę, stopić na patelni i dodać skwarki do kapusty; na tłuszczu po boczku zeszklić cebulkę pokrojoną, zasypać mąką, przyrządzić zasmażkę. Kiełbasę pokroić na plasterki. Gdy kapusta kiszona i mięso są ugotowane, połączyć wszystkie pozostałe składniki, zaprawić bigos zasmażką, przyprawić do smaku- zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 01.07.2011 18:20
super przepis
Gosia32
Gosia32 13.04.2011 17:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak