Sposób przygotowania

Ciasto: Rozwinąć ciasto francuskie po czym podzielić na 4 rzędy i wyciąć w każdym z nich po 6 trójkątów. Zaczynając od 1 rzędu resztę można przykryć wilgotną ściereczką by ciasto nie wyschło. Nadzienie: Przełożyć ser do miseczki dodając śmietanę lub trochę mleka i cukier według uznania. Wszystko razem wymieszać. Przygotowanie: Do każdego trójkącika z cista francuskiego dać trochę masy serowej i zwinąć trójkącik zaginając boki tak by nic nie wypłynęło podczas pieczenia. koniec 2 żółtka wymieszać ze sobą i za pomocą pędzelka posmarować z góry rogaliki i posypać cukrem. Piec w temp. 220 stopni ok 15-20 min.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !