Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki kroimy w cienkie plasterki.

Smietanę mieszamy z posiekanym koperkiem, solą i pieprzem oraz starym żółtym serem a następnie zalewamy nią ziemniaki i dokładnie mieszamy.

Przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C.
Pierwsze 40 minut pieczemy pod przykryciem a następnie kolejne 40 minut bez przykrycia aby zapiekanka się przyrumieniła.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super, lubie taka
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    lubię taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    na pewno smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !