Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka migdałowo - chałwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 30 dag
cukru 10 dag
margaryny 15 dag
jajko 1
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżkę
miodu 4 łyżki
Krem:
budynie śmietankowe 2
cukru 0,5 szkl
mleko 0,5 l
cukier waniliowy 1
margaryny 10 dag
Pomada:
masła 20 dag
chałwy waniliowej 20 dag
dekoracja
dowolna polewa
orzeszki

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka migdałowo - chałwowa

Z podanych skladników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, rozwałkować i upiec placki.Budynie ugotować z cukrem na mleku. Do gorącego budyniu dodać margargarynę i wymieszać. Gorący jeszcze budyń wyłożyć na upieczonym i wystudzonym placku. Przykleić drugim plackiem i przygotować pomade. Chałwę utrzeć z masłem i rozprowadzić na wystudzonym cieście. Przykryć trzecim plackiem i udekorować polewą i orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 07.07.2010 21:56
hehe stefanka:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak