Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk na wysoki połysk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 1 szklanka
sok z cytryny
wino czerwone wytrawne 3 łyżki
indyk 3/4 kg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk na wysoki połysk

Filety rozbić,natrzeć sokiem z cytryny,solą i pieprzem,zawinąć w folię spożywcza i wstawić do lodówki na 2 godziny.Powidła lekko podgrzać,jeśli trzeba,przetrzeć przez sitko lub zmiksować,wymieszać z pozostałymi składnikami.Schłodzone mięso posmarować olejem i podpiec na ruszcie z obu stron.Posmarować glazurą i piec do miękkości,kilkakrotnie obracając podczas pieczenia i smarując glazurą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 04.08.2010 15:46
mniam
eli_555 18.07.2010 12:05
Pychotka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak