Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik porzeczkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki 20 dkg
woda 1 szklanka
miód 1/4 szklanki
jogurt 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
płatki migdałowe 3 łyżki
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik porzeczkowy

Porzeczki myjemy i zalewamy wrzątkiem,dodajemy gozdziki i gotujemy 3 min,następnie przecieramy przez sito i miksujemy z miodem,jogurtem i śmietaną,schładzamy.Płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej patelni.Zimną zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy płatkami dekorujemy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 17.04.2012 11:10
świetny na upały:)
Daria14 04.04.2011 16:07
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak