Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane filety z soli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 4 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
płatki migdałowe 50 gram
Farsz:
twarożek 20 dkg
czosnek 1 ząbek
koperek 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
bazylia 1 łyżka
cebula 3 łyżki
parmezan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane filety z soli

Filety posypujemy solą i skrapiamy sokiem z cytryny.Czosnek rozcieramy z solą i pieprzem i miksujemy z bazylią,koperkiem,cebulą twarogiem i parmezanem na gładką masę.Filety smarujemy masą i zwijamy w rulon.Żaroodporny piekarnik smarujemy masłem układamy ruloniki skrapiamy je oliwą i posypujemy migdałami,wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.12.2013 15:22
też już tak robiłam
Andysz 25.04.2012 21:41
fajny przepis;))
Daria14 04.04.2011 16:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak