Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jasznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
Kwas burakowy
wywar warzywny
śmietana
masło
mąka
fasola Jaś
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jasznik

Ugotować jaja na twardo . Kwas buraczany i wywar z włoszczyzny zagotować, dodać rozprowadzonąmąkę i masło, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć na talerzach połówki jaj na twardo i dosypać po łyżce fasoli. Zalać wrzącą zupą.Podawać z razowcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak