Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowany seler w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 30 dag
orzeszki ziemne solone 13 dag
żółty ser 10 dag
żółka 2 szt.
mąka 5 łyżek
masło 4 łyżki
mleko 1 szklanka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: panierowany seler w sosie serowym

Seler oczyść, pokrój na cienkie plasterki. Włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 8 minut. Osącz. Wywar zachowaj.
Orzeszki ziemne posiekaj. Żółtka roztrzep. Plastry selera panieruj w 3 łyżkach mąki, jajkach i orzechach. Dociśnij.
Z odłożonej mąki i 2 łyżek masła zrób zasmażkę. Mieszając, wlej mleko i odłożony wywar. Gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj starty ser, wymieszaj, przypraw.
Kotlety serowe usmaż z obydwu stron na pozostałym maśle. polej sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 29.09.2011 16:18
Smakowity !
aleksa123 04.06.2011 09:06
Ciekawy
Agnieszka/picola 09.04.2011 21:18
ciekawy przepis
Krystyna32 05.04.2011 03:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak