Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki cielęce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 40 dkg
sok z pomarańczy 1 szt
skórka z pomarańczy
pomarańcza 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 1,5 łyżki
miód 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki cielęce

Mięso myjemy i osuszamy kroimy na 4 plastry i lekko rozbijamy,solimy obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle,następnie przekładamy do płaskiego rondla i utrzymujemy w cieple.Na patelnie z masłem dajemy pozostałą mąkę i dokładnie mieszamy dodajemy imbir,otartą skórkę i sok z 1 pomarańczy,miód i mieszamy gotujemy i wlewamy do mięsa przykrywamy i dusimy na małym ogniu 30 min.Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.05.2011 10:45
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak