Sposób przygotowania

Przygotowanie Kuraka myjemy oczyszczamy w środku i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie wcieramy wszystkie w niego przyprawy z zewnątrz i w środku. Tak przygotowanego zawijamy w folie aluminiową i na noc do lodówki. Moczymy butelkę z browarkiem żeby nam odlepiły się nalepki,następnie osuszamy butelkę i wylewamy pół piwka do szklaneczki (przyda nam się do podlewania kurczaka w trakcie smażenia :-) do pozostałego piwka w butli wrzucamy ząbek czosnku przekrojony na pół lub na cztery ( to tak dla aromatu naszego ptaszka ) Potem wyciągamy kuraka nabijamy go na butle i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180st) i pieczemy ok 2h (bez termoobiegu) od czasu do czasu skrapiając go piwkiem lub tłuszczykiem jaki nam się wytworzył w naczyniu .Z termoobiegiem nie wiem ile by to było ;( Podawać z czym kto lubi ;-) Ja lubię samego wcinać hihi ^^ SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznie wyglada...
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    i smakuje,,polecam :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    dobre
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Już się niego zamierzam! Bardzo apetyczny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    też tak piekę, kurczaczek jest aromatyczny i soczysty
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    też tak piekę, kurczaczek jest aromatyczny i soczysty
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe czy teraz zejdzie z tego siedziska ;o)
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    zszedł z poslizgiem hihi ^^
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !