Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka leśniczego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 300 gram
cebula 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
skórka z cytryny 3 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 3 łyżeczki
bulion 3 łyżki
masło 3 łyżki
śmietana 18 proc 1 szkl
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
wino czerwone 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka leśniczego

Oczyścić wątróbkę z błon i pokroić w paseczki.Cebulę pokroić w cienkie krążki,a ogórek w kostkę.Rozgrzać masło i obsmażyć wątróbki z obu stron.Wyjąć i zostawić w cieple,a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i dodać do niej ogórek,skórkę cytrynową,jałowiec,wino i bulion.Chwilę dusić aż sos troszkę zgęstnieje.Doprawić pieprzem i solą i dodać wątróbkę.Podawać z bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 23.06.2013 17:36
Aż szkoda, że nie lubię wątróbki, ale na pewno nie jeden leśniczy będzie zadowolony z takiego sposobu na nią.
jordi 21.02.2013 13:13
przykuwająca nazwa i na pewno smaczne danie-"leśnicy" byle czego nie jedzą;)
kuklik 25.09.2012 15:02
takiej jeszcze nie robiłam
IZABELA29 02.08.2012 09:32
po wątróbkę to do jakiegoś gospodarza trzeba się udac .
ben-ka 01.08.2012 09:55
ciekawy przepis tylko watróbki cielęcej w sprzedazy nie widzę.
berys18 22.12.2011 07:31
pysznośoci
Wacław 13.12.2011 16:43
fajna,pycha !!!
Justa32 27.11.2011 11:55
pychotka
smakoszek 10.11.2011 21:49
pyszne
ben-ka 20.05.2011 09:15
dawno temu robiłam wątróbkę w winie,smaczna jest - polecam.
traktorek 18.04.2011 21:10
aż ślinka cieknie
Krystyna32 17.04.2011 01:45
mniam, mniam ...
misia53 07.04.2011 17:32
Może taką bym polubiła....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak